LASER


 LAZER

 

Η αποτρίχωση με Laser είναι η πιο σύγχρονη και εγγυημένα αποτελεσματική απάντηση σε όλους όσους επιθυμούν ένα βελούδινο δέρμα αποφεύγοντας τις δυσάρεστες παρενέργειες των παραδοσιακών μεθόδων αποτρίχωσης, ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για ευαίσθητα δέρματα τα οποία ενδεχομένως επηρεάζονται κι από ορμονικούς παράγοντες. Η αποτρίχωση με LASER είναι η μόνη μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης, που καταργεί τις παραδοσιακές τεχνικές, κατάλληλη για γυναίκες και άνδρες, σε οποιοδήποτε περιοχή του σώματος, αφαιρώντας με ασφάλεια την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα χωρίς να καταστρέφει τους πόρους και την δομή της επιδερμίδας. H θεραπεία ποικίλει ανάλογα με τον ασθενή και την περιοχή της εφαρμογής.

 
Ποια Είναι Τα Βασικά Είδη Laser Αποτρίχωσης;
Σε γενικές γραμμές, στην Ελλάδα, υπάρχουν τρία είδη laser αποτρίχωσης, τα οποία διακρίνονται ανάλογα με το μήκος κύματος που χρησιμοποιούν.
  • Το Διοδικό Laser: Αυτός ο τύπος laser δεν είναι τόσο διαδεδομένος στην Ελλάδα παρά τα εξαιρετικά του αποτελέσματα. Το μεγαλύτερο μήκος κύματός του, 805 nm, το κάνει να δρα βαθύτερα αποφεύγοντας τη μελανίνη του δέρματος. Αυτό το καθιστά ιδανικό για μελαχρινές ή μαυρισμένες επιδερμίδες.
  • Το Laser Alexandrite: Ο αλεξανδριτης, με μήκος κύματος 755nm, μένει πιο επιφανειακά στο δέρμα, αλλά έλκεται από το σκούρο της τρίχας, οπότε είναι ιδανικός για σκούρες τρίχες σε λευκό δέρμα, ενώ σε σκούρο ή μαυρισμένο δέρμα μπορεί εύκολα να κάνει έγκαυμα.
  • Laser ND-YAG: Εκπέμπει σε μήκος κύματος 1064 nm. Κατάλληλο για σκουρόχρωμες ή μαυρισμένες από τον ήλιο επιδερμίδες. Μπορεί να γίνει και το καλοκαίρι, εφόσον το χρώμα του δέρματος σταθεροποιηθεί για 2 – 3 εβδομάδες.
Πότε Πρέπει Να Κάνω Laser Για Αποτρίχωση;
Η αποτρίχωση με laser γίνεται, συνήθως, για αισθητικούς λόγους. Υπάρχουν, όμως, και ιατρικοί λόγοι που συνιστούν μόνιμο και οριστικό τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.
  • Θυλακίτιδα που δημιουργείται συχνά μετά από ξύρισμα, αποτρίχωση με κερί ή αποτριχωτικές μηχανές.
  • Ευρυαγγίες που συχνά δημιουργούνται από την αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα.
  • Υπερτρίχωση λόγω ορμονικών διαταραχών.
  • Θηλώματα ή κονδυλώματα τα οποία με το laser δεν εξαπλώνονται σε άλλες περιοχές, όπως με τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης.
  • Κύστη κόγγυγα η οποία, μετά την αποτρίχωση με laser, είναι λιγότερο πιθανό να υποτροπιάσει.
Λεπτομέρειες Για Το Laser Για Αποτρίχωσης
Η θεραπεία πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη δερματολόγου του Dermatology & Cosmetics Lab, ώστε να εξασφαλίζεται ότι χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες ρυθμίσεις του laser για την επιλεγμένη περιοχή της αποτρίχωσης και παράλληλα γίνεται δερματολογικός έλεγχος στην περιοχή για βλάβες, παθήσεις ή αφροδίσια νοσήματα. Είναι αποτελεσματική χωρίς πόνο, ενώ για την καταπολέμηση της ήπιας δυσφορίας που μπορεί να προκληθεί λόγω της θερμότητας και της αίσθησης καψίματος, συγχρόνως με τη δέσμη φωτός λειτουργεί ένα σύστημα ροής ψυχρού αέρα. Συνήθως, απαιτούνται 4 – 6 συνεδρίες προκειμένου να σταματήσει η ανάπτυξη της τρίχας. Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές όπως είναι το πρόσωπο και η κοιλιά, οι τρίχες αδρανοποιούνται όμως δεν εξασφαλίζεται η μη επανεμφάνισή τους μελλοντικά. Σε περιοχές όπως τα πόδια, τα χέρια και οι μασχάλες τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Ποια Είναι Τα Πλεονεκτήματα Του Laser Στην Αποτρίχωση;
Τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με laser μπορούν λακωνικά να χαρακτηριστούν ως τα μόνιμα και οριστικά αποτελέσματα. Είναι η μόνη επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος αποτρίχωσης η οποία είναι απαλλαγμένη από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες  των παραδοσιακών μεθόδων αποτρίχωσης, όπως το κερί, τα ξυραφάκια  και οι μηχανές αποτρίχωσης, οι οποίες, πέραν των προσωρινών αποτελεσμάτων τους, δημιουργούσαν πολλά προβλήματα, όπως θυλακίτιδες, ευρυαγγίες, δερματίτιδες και χαλάρωση του δέρματος.

Ποιες Είναι Οι Παρενέργειες Του Laser Για Αποτρίχωση;
Ουσιαστικές αντενδείξεις για το Laser Alexandrite δεν υπάρχουν, πέραν φυσικά των πολύ μαυρισμένων επιδερμίδων. Σχετικές αντενδείξεις αποτελούν οι επιδερμίδες με ιστορικό φωτοδερματίτιδας ή όσοι λαμβάνουν φωτοευαισθητοποιητικά φάρμακα, παρόλο που έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχώς συνεδρίες και σε τέτοια περιστατικά. Άλλη σχετική αντένδειξη είναι η κύηση και η γαλουχία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν και το laser δεν επιφέρει κινδύνους για το έμβρυο και το νεογνό, ζητάμε τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου. Σε άτομα που έχουν τατουάζ, αποφεύγουμε να κάνουμε laser πάνω στο σημείο του τατουάζ για να μην αλλοιώσουμε το χρώμα του.

Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια που παρατηρείται είναι μια μικρή ερυθρότητα και ο σχηματισμός μικρών πομφών (μικρό εξόγκωμα πάνω στο θύλακα της τρίχα) οι οποίοι μπορεί να είναι ήπια κνησμώδεις. Αυτά είναι πλήρως αναστρέψιμα και διαρκούν για λίγες ώρες μόνο μετά την θεραπεία. Αντιμετωπίζονται εύκολα με την εφαρμογή στο δέρμα μιας ενυδατικής αντιφλεγμονώδους κρέμας μετά την εφαρμογή.

 

Σχόλια