ΦΩΤΟΑΝΑΠΛΑΣΗ

 

Φωτοανάπλαση 


Η φωτοανάπλαση είναι μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 30 λεπτά όπου έντονες ακτίνες φωτός χρησιμοποιούνται για να εισχωρήσουν βαθιά στο δέρμα με σκοπό να ενεργοποιηθούν οι

αναπλαστικοί παράγοντες της επιδερμίδας

. Η φωτοανάπλαση προκαλεί τη συστολή του κολλαγόνου και των αιμοφόρων αγγείων στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, μειώνοντας την ερυθρότητα και τις γραμμές της ηλικίας. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει ελάχιστη ταλαιπωρία για τον ασθενή, ενώ η ερυθρότητα και το οίδημα που προκύπτουν μερικές φορές μετά τη θεραπεία εξαφανίζονται πολύ σύντομα. Τα οφέλη από τις συνεδρίες φωτοανάπλασης εμφανίζονται σταδιακά κατά τις επόμενες εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

Ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι υποψήφιοι;

Οι άνθρωποι που έχουν κηλίδες, ταλαιπωρημένο από τον ήλιο ή αποχρωματισμένο  δέρμα, ή των οποίων το δέρμα έχει μεγάλους πόρους, φακίδες ή ρυτίδες, μπορούν να επωφεληθούν από μια θεραπεία φωτοανάπλασης. Η διαδικασία είναι επίσης γρήγορη και δεν συνεπάγεται κάποιον χρόνο ανάπλασης, καθιστώντας το μια βολική επιλογή για τα άτομα με φορτωμένο πρόγραμμα. Εκείνοι με σκούρα ή έντονα μαυρισμένο δέρμα μερικές φορές μπορεί να εμφανίσουν επιπλοκές μετά από τη θεραπεία. Οι ασθενείς θα πρέπει να συζητήσουν με έναν εκπαιδευμένο δερματολόγο πριν υποβληθούν σε θεραπεία.

 

Σχόλια